EQ House och coronaviruset (COVID-19)

EQ House följer de regler och riktlinjer satta av Folkhälsomyndigheten och Regeringen avseende COVID-19, vilket även innefattar satta rekommendationer avseende ansvarsfull möblering i restaurangmiljö.

Regeringen har beslutat att stoppa alla allmänna sammankomster och offentliga tillställningar med fler än 50 personer. Syftet är att förhindra tillfällen då ett stort antal människor kommer från olika delar av landet och samlas på en och samma plats. Det kan exempelvis handla om demonstrationer, teaterföreställningar eller konserter. Evenemanget ska som regel vara anordnat för allmänheten, eller allmänheten ska ha tillträde dit.

Folkhälsomyndigheten (uppdaterad 2020-07-09).

Berg & Hjort och coronaviruset (COVID-19)

EQ House egen restaurang och glassbar Berg & Hjort följer de särskilda åtgärder satta av Folkhälsomyndigheten och Regeringen avseende COVID-19 enligt nedan.

“Folkhälsomyndigheten föreskriver, med stöd av smittskyddsförordningen, att restauranger, barer och caféer i hela landet ska vidta särskilda åtgärder för att minska risken för spridning av covid-19.”

Aktuellt regelverk
Sveriges Riksdag, Lag (2020:526)
Folkhälsomyndigheten

Inställda evenemang

Det är arrangörerna som själva beslutar när och om de vill fullfölja eller ställa in ett evenemang till följd av läget som råder just nu. EQ House kan inte påverka detta beslut då vi ej arrangerar några evenemang utan endast tillhandahåller lokaler till de olika arrangörer som lägger sina event hos oss.

Så fort vi får veta om ett kommande evenemang eventuellt har ställts in, uppdaterar vi informationen både här på hemsidan samt våra sociala medier.

Övrigt

Källa: Folkhälsomyndigheten
Bildkälla: CDC

Nyttiga länkar

Sverige

Folkhälsomyndigheten

Regeringen

Krisinformation från svenska myndigheter

Internationellt

CDC – Centers for Disease Control and Prevention

WHO – World Health Organization